Nieuwsbericht

Beperkte bediening sluis Heel en Sint Servaasbrug

Gepubliceerd op: 22 november 2022 - Laatste update: 23 november 2022, 11:24

Sinds maandagmiddag 21 november 2022 bedienen we de Sint Servaasbrug in Maastricht en sluis Heel in de gemeente Maasgouw alleen tussen 09.00 en 17.00 uur. Dit heeft te maken met het zicht op deze locaties via de camera’s. We bedienen de brug en sluis op afstand.

Veiligheid sluis Heel en Sint Servaasbrug

Nieuw onderzoek naar camera’s bij verschillende locaties laat zien dat de camera’s bij Heel en bij de Sint Servaasbrug van onvoldoende kwaliteit zijn. Ze kunnen veilig werken in schemering en bij slecht weer niet garanderen. Maatregelen zoals het plaatsen van extra verlichting leverden niet voldoende effect op. Daarom besloten we beide locaties voorlopig alleen tussen 09.00 en 17.00 uur te bedienen.

Hinder scheepvaart

In Maastricht kunnen enkele schepen niet onder de brug door. Zij zullen moeten wachten tot de brug weer bediend wordt. Sluis Linne is kleiner dan sluis Heel. Dit betekent dat schepen die niet in sluis Linne passen, moeten wachten tot sluis Heel weer bediend wordt. Er is geen andere vaarroute beschikbaar.

We onderzoeken hoe we de situatie gaan oplossen. Wanneer dit duidelijk is, maken we dit bekend.