Werkzaamheden

A20: nacht- en weekendafsluitingen richting Rotterdam; 2 tot 5 december 2022

Gepubliceerd op: 28 november 2022 - Laatste update: 30 november 2022, 12:29

In het weekend van 2 tot 5 december 2022 is de snelweg A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en het Kethelplein afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding.

Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd. Van vrijdag 2 december 22.00 tot maandag 5 december 05.00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten gaan op 2 december om 21.00 uur dicht. Bouwconsortium BAAK werkt dit weekend dag en nacht op de snelweg.

Afsluitingen Maassluis/Vlaardingen

In Maassluis/Vlaardingen zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze wegen zijn niet geschikt als omleidingsroute. Als het werk niet op tijd afkomt, is er een reservenacht voor werkzaamheden gepland van maandag 5 december 22.00 tot dinsdag 6 december 05.00 uur (en de opritten vanaf 21.00 uur).

Omleidingen voor verkeer

Tijdens de weekendafsluitingen van 2 tot 5 december 2022 wordt het verkeer omgeleid:

  • Vanuit Hoek van Holland via de autoweg N223 en de snelweg A4
  • Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen wordt via Maassluissedijk geleid
  • Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A20 richting Rotterdam kan via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit 10 Schiedam-Noord rijden

Werkzaamheden 2 tot 5 december 2022

BAAK is tijdens het weekend van 2 tot 5 december onder andere bezig met asfalteren en het plaatsen van nieuwe vangrails. Bij de viaducten over de Lepelaarsingel, Holysingel, Vlaardingervaart en Marathonweg in Vlaardingen werken ze aan de voegovergangen. Dat zijn de naden tussen het viaduct en de weg die de werking door hitte of kou opvangen.

Hinder tijdens werkzaamheden

Verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van de voegovergangen, het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails zorgen voor geluid in de omgeving.

Informatie over de werkzaamheden

Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website over de Blankenburgverbinding.

Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarna krijgen gebruikers automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.