Maastricht: aanbruggen Sint Servaasbrug worden teruggeplaatst

Werkzaamheden

Maastricht: aanbruggen Sint Servaasbrug worden teruggeplaatst

Gepubliceerd op: 20 september 2022 - Laatste update: 21 september 2022, 12:27

Woensdag 21 en donderdag 22 september 2022 worden de 4 gerenoveerde aanbruggen teruggeplaatst. Deze looppaden maken deel uit van het beweegbare deel van de Sint Servaasbrug. Naar verwachting kan de brug begin oktober 2022 weer gewoon gebruikt worden.

Versmalling voor scheepvaart

De aanbruggen worden vanaf een kraanschip teruggeplaatst. Tijdens deze hijswerkzaamheden is er een versmalling van de vaarweg en moet de scheepvaart onder begeleiding langs de locatie.

Korte afsluitingen voor voetgangers van Sint Servaasbrug

Tijdens de hijsmomenten wordt de brug een paar keer kort afgesloten. We verwachten dat dit zo’n 10 minuten per keer duurt. Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Fietsen kunnen omfietsen via de Wilhelminabrug.

De brug wordt begin oktober 2022 vrijgegeven. Dan komt hij weer in de zogenoemde ‘laagstand’ te staan en wordt hij weer normaal bediend vanuit de bediencentrale in Maasbracht.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

We werken continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheren we de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen. Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem.

Daarnaast werken we als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk wordt alles gedaan om dat tot een minimum te beperken.