Werkzaamheden

A1: voorbereidende werkzaamheden vervangen viaduct Hoog Burel bij Apeldoorn

Gepubliceerd op: 29 september 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 09:49

Rijkswaterstaat zet voorbereidende werkzaamheden in gang voor de vervanging van viaduct Hoog Burel over de snelweg A1 bij Apeldoorn.

Hiervoor wordt de Hoog Buurloseweg over het viaduct volledig afgesloten van maandag 17 oktober 2022 (vanaf 07.00 uur) tot uiterlijk 1 maart 2023. Er worden lokale omleidingen ingesteld.

Voorbereidende werkzaamheden

Het huidige viaduct wordt in het weekend van 4 november gesloopt. Voordat de sloop kan starten moeten diverse werkzaamheden langs de snelweg A1 en langs de omleidingsroutes worden uitgevoerd. Zo worden barrières en faunaschermen geplaatst, wordt het werkterrein ingericht en wordt het materieel voor de sloop aangeleverd.

Weekendafsluiting A1

Om de sloop van viaduct Hoog Burel uit te voeren is de A1 in beide richtingen afgesloten tussen Kootwijk (afrit 18) en Hoenderloo (afrit 19) van vrijdag 4 november 20.00 tot maandag 7 november 05.00 uur. We adviseren weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Vervanging en Renovatie

We werken de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd.

Voor deze omvangrijke klus maken we zo veel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken. Op die manier vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de projectpagina A1: vervanging viaduct Hoog Burel of bel met onze gratis landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur).