Onderhoud brug Biest-Houtakker bij Hilvarenbeek start oktober 2022

Werkzaamheden

Onderhoud brug Biest-Houtakker bij Hilvarenbeek start oktober 2022

Gepubliceerd op: 13 september 2022 - Laatste update: 13 september 2022, 11:57

In opdracht van Rijkswaterstaat verricht aannemer Van Doorn vanaf 3 oktober 2022 onderhoud aan de brug Biest-Houtakker over het Wilhelminakanaal bij Hilvarenbeek. De werkzaamheden duren tot en met 21 oktober 2022.

Stremming voor scheepvaart en wegverkeer

De werkzaamheden betekenen dat er voor scheepvaart een stremming geldt gedurende deze periode op 4, 5, 19 en 20 oktober. De brug is niet toegankelijk voor wegverkeer van 3 oktober tot en met 21 oktober.

Werkzaamheden aan brug Biest-Houtakker

Het onderhoud bestaat uit het conserveren van het houtwerk van het bediengingsgebouw, herstel van de betonnen leuningen, conserveren van de brug, reviseren van de draaipunten, betonherstel en het vervangen en herstellen van de slijtlaag. De brug zal daarvoor worden ontmanteld.

De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat we in Zuid-Nederland laten verrichten aan oevers, rivieren en objecten zoals bruggen, stuwen en sluizen. In 2022 wordt er rond de Noord-Brabantse en Limburgse kanalen aan zo’n 15 objecten onderhoud verricht.

Onderhoud vaarwegen Noord-Brabant en Limburg

We werken continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheren we de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen.

Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk doen we er alles aan om die hinder te beperken. Daarnaast werken we als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water.