Nieuwsbericht

Verruiming van de Twentekanalen: we doen ook iets extra’s

Gepubliceerd op: 19 juli 2022 - Laatste update: 20 juli 2022, 10:12

Naast het vervangen van de damwanden en het baggeren van de kanaalbodem werken we ook aan extra deelprojecten. Deze deelprojecten zorgen er ook voor dat de scheepvaart straks vlotter en veiliger over de Twentekanalen kan.

De deelprojecten bestaan uit het inkassen van de gemeentekade Delden, extra wacht en opstelplaatsen bij Sluis Hengelo, een nieuwe Zwaaikom XL Businesspark en het vergroten van zwaaikom Delden. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de Twentekanalen.

Mijlpaal Gemeentekade Delden

Begin juli 2022 hadden we een mooie mijlpaal bij de gemeentekade Delden. Daar is voor het eerst een schip aangemeerd aan het nieuwe deel van de nieuwe kade.

Daarnaast hebben we de loskraan van ForFarmers verplaatst naar een tijdelijke plek. Deze kraan wordt gebruikt voor het lossen van grondstoffen die nodig zijn bij de productie van kippenvoer. Nu hebben we ruimte om het tweede deel van de gemeentekade aan te pakken.

Zwaaikom XL kade krijgt vorm

De nieuwe zwaaikom die tegenover de XL businesskade wordt aangelegd krijgt vorm. In het voorjaar zijn de bomen geplant en nu wordt de zwaaikom uitgegraven. Op deze plek kunnen schepen bij de XL businesskade keren zonder helemaal door te varen naar de haven van Almelo.

Vergroten zwaaikom Delden

Bij de zwaaikom bij Delden zijn de nieuwe damwanden ingetrild en wordt er gestart met het vergroten van de zwaaikom. Als straks de zwaaikom is aangepast, kunnen op deze plek de schepen draaien zonder dat ze hinder veroorzaken voor het overige scheepvaartverkeer.