Nieuwsbericht

8 en 9 juli 2022: Galecopperbrug aan de A12 richting Arnhem 2 nachten dicht

Gepubliceerd op: 4 juli 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 11:11

De Galecopperbrug aan de A12 richting Arnhem ter hoogte van Utrecht is zowel op vrijdag 8- als zaterdagnacht 9 juli 2022 van 21.00 tot 09.00 uur afgesloten. Vakantiegangers en overige weggebruikers moeten rekening houden met 15 minuten extra reistijd in verband met omleidingen. Het verkeer richting Den Haag ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Tijdens de afsluitingen worden de opleggingen van de brug (de steunpunten die beweging van de hoge torens opvangen) vervangen. Om dit goed en veilig te kunnen doen wordt de brug twee nachten afgesloten.

Onderhoud aan Galecopperbrug

We voeren tot begin 2024 onderhoud uit aan de Galecopperbrug bij Utrecht in de richting van Arnhem. De grootste opgave is het vervangen van de stalen kabels (tuien). Ter voorbereiding hierop worden de opleggingen vervangen.

Omleidingen

Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de snelweg A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Zowel het verkeer richting Den Haag als de scheepvaart ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

In geval van slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld.

Werkzaamheden

Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. De verwachting is dat het verkeer ook de komende jaren blijft groeien. Om de hogere belastingen op te vangen, vervangen we de opleggingen.

Per nacht wordt één van de twee torens van de Galecopperbrug richting Arnhem een paar millimeter opgetild. Dat gebeurt met behulp van zogenaamde vijzels. Vervolgens wordt de oplegging vervangen, zodat deze weer toekomstbestendig is. De werkzaamheden worden aan de onderkant van de brug uitgevoerd, deze zijn niet zichtbaar voor het verkeer.

Informatie

Alle informatie over de werkzaamheden, de actuele planning en omleidingen is te vinden op de website Galecopperbrug en op de pagina over de Galecopperbrug.