Bezoekers inloopbijeenkomst tonen grote betrokkenheid bij draaibrug

Nieuwsbericht

Bezoekers inloopbijeenkomst tonen grote betrokkenheid bij draaibrug

Gepubliceerd op: 21 juni 2022

Wat gaat er gebeuren met het hekwerk van de brug? Welke kleur krijgt de brug? Hoe wordt de brug opgetakeld voor de renovatie? Vragen die leefden bij de bezoekers van de inloopbijeenkomst over de renovatie van de draaibrug op dinsdag 14 juni 2022.

Medewerkers van Rijkswaterstaat, VolkerWessels en de gemeente beantwoordden de vragen en gingen in gesprek met de bezoekers.

Uit de gesprekken bleek de grote betrokkenheid bij de draaibrug. Bezoekers waren blij te horen dat het nieuwe hekwerk en de leuningen rond de brug weer historisch groen worden. 

De nieuwe scheidingsmuur naar de aangrenzende tuin krijgt een groen hekwerk in dezelfde stijl en sluit daarmee aan bij de historische uitstraling van de brug. Fietsers en wandelaars krijgen aan de centrumkant ruimte op de brug om te wachten bij een brugopening in plaats van voor de brug.

Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers via een virtual reality-bril bekijken hoe we met een kraan in oktober dit jaar de brug uithijsen en in januari komend jaar terugplaatsen vanwege de renovatie. De actuele informatie over de (voorbereiding van de) werkzaamheden is te vinden op de projectpagina Hollandsche IJssel: groot onderhoud aan Draaibrug Montfoort

Nieuwsbrief

Via de website kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.