John S. Thompsonbrug Grave: 14 en 15 mei 2022 laatste verplaatsing constructie

Werkzaamheden

John S. Thompsonbrug Grave: 14 en 15 mei 2022 laatste verplaatsing constructie

Gepubliceerd op: 9 mei 2022 - Laatste update: 9 mei 2022, 14:41

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei 2022 wordt de constructie die gebruikt wordt voor het schilderwerk van de John S. Thompsonbrug in Grave – de slim-fit-coat – voor de laatste keer verplaatst.

Dat betekent dat de brug zaterdagavond 14 mei om 20.00 uur wordt afgesloten voor verkeer. Dit duurt tot zondagochtend 07.00 uur. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden is de doorgang over de brug voor de nood- en hulpdiensten gegarandeerd. Fietsers kunnen de brug passeren via het fietspad. We geven de omleiding ter plaatse aan met informatieborden.

Laatste brugdeel slim-fit-coat

Met de verplaatsing verhuist de constructie van brugdeel 8 naar brugdeel 9. Hier stralen we ook weer het staal, verwijderen we de oude verflaag en worden aanwezige roestplekken behandeld. Hiermee bereikt de slim-fit-coat het laatste brugdeel. In de nacht van 16 op 17 juli wordt de binnentunnel van de slim-fit-coat verwijderd. In de ongeveer 2 weken erna verwijderen we de rest van de constructie.

Zomerafsluitingen fietspad en rijbaan

In de zomerperiode – als het normaal gesproken vanwege de zomervakantie minder druk is – wordt ook het wegdek van de rijbaan en het fietspad vervangen. We verwachten dat de rijbaan daarvoor ongeveer 4 weken afgesloten zal zijn. Ook het fietspad zal tijdens de werkzaamheden daarom afgesloten zijn. Wanneer dit exact plaatsvindt wordt nog bepaald en dan uiteraard bekend gemaakt.

Onderhoudswerkzaamheden tot eind 2022

De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verricht in opdracht van Rijkswaterstaat duren nog tot eind 2022. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een afsluiting nodig om de slim-fit-coat naar het volgende brugdeel te verplaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden.

Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument, die nu zijn vervaagd, weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in de zomer van 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.