Nieuwsbericht

Geslaagde informatiebijeenkomst over Gerrit Krolbrug in Groningen

Gepubliceerd op: 17 mei 2022, 12.27 uur

Wat zijn de plannen rondom de Gerrit Krolbrug in Groningen? Hoe komt de nieuwe brug eruit te zien en hoe wordt de huidige situatie verbeterd? Zo’n 100 omwonenden en andere geïnteresseerden kwamen woensdag 11 mei 2022 naar de inloopbijeenkomst in Het Floreshuis en kregen antwoord op deze vragen.

De Gerrit Krolbrug is in mei 2021 aangevaren door een schip en onherstelbaar beschadigd. Sindsdien kunnen mensen alleen via de 2 fiets-loopbruggen de vaarweg oversteken. 

Tijdens de inloopbijeenkomst kregen bezoekers te zien en horen hoe de huidige situatie wordt verbeterd, wat er met de oude brug gebeurt en hoe de nieuwe Gerrit Krolbrug eruit komt te zien. Ze konden verschillende schetsen en een 3D-animatie bekijken, en in gesprek gaan met medewerkers van Rijkswaterstaat, de gemeente Groningen en aannemer Royal HaskoningDHV.

Zinvolle gesprekken

Er werden veel goede en zinvolle vragen gesteld en gesprekken gevoerd. Aan de hand hiervan bekijken wij en de gemeente Groningen wat belangrijk is om mee te nemen. Wensen, ideeën en andere opmerkingen konden de bezoekers aangeven op een reactieformulier en in een ‘stembus’ doen. Ook deze input bekijken we zorgvuldig en nemen we mee in de communicatie en – waar het kan – in de verdere planvorming.