A29: nachtafsluitingen Heinenoordtunnel voor onderhoudswerkzaamheden in juni 2022

Werkzaamheden

A29: nachtafsluitingen Heinenoordtunnel voor onderhoudswerkzaamheden in juni 2022

Gepubliceerd op: 23 mei 2022

De Heinenoordtunnel (snelweg A29) is van woensdag 8 juni 22.00 tot donderdag 9 juni 05.00 uur 2022 dicht richting Rotterdam. In de nacht van donderdag 9 juni op vrijdag 10 juni is de tunnel van 00.00 tot 05.00 uur richting Bergen op Zoom dicht. Dit vanwege onderhoud aan de tunnel en herstelwerkzaamheden aan het asfalt. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Afsluitingen

  • Woensdag 8 juni 22.00 tot donderdag 9 juni 05.00 uur: de tunnelbuis richting Rotterdam (richting het noorden), inclusief oprit Oud-Beijerland (21).
  • In de nacht van donderdag 9 juni op vrijdag 10 juni van 00.00 tot 05.00 uur: de tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting het zuiden), inclusief oprit Barendrecht (20).

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A16 en A17 en de provinciale weg N217.

Richting Barendrecht/Rotterdam (richting noorden)

  • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom (richting zuiden)

  • Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217.
  • Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, westen van Noord-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Over de werkzaamheden

Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden, het wegdek en de signalering. Ook onderhouden en testen we de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Ook controleren we bijvoorbeeld de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgen we ervoor dat u veilig door de tunnels kunt blijven rijden.

Combineren van werkzaamheden

Van de afsluiting van de Heinenoordtunnel wordt gebruik gemaakt om ook direct herstelwerkzaamheden aan het asfalt uit te voeren op de A29. Daarom is de afsluiting woensdag 8 juni vanaf 22.00 uur in plaats van 00.00 uur, wat normaal is bij nachtafsluitingen. Door werkzaamheden te combineren scheelt dit een extra afsluiting en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

Meer informatie

Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de projectpagina. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. U kunt de renovatie ook volgen via Facebook. Op de projectpagina staat ook de planning van het reguliere onderhoud. Kijk voor meer informatie ook op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of de website Van A naar Beter of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.