Werkzaamheden

A20: Afsluiting Maassluis – Vlaardingen-West in beide richtingen; 26 tot 30 mei 2022 (hemelvaartsweekend)

Gepubliceerd op: 20 mei 2022 - Laatste update: 20 mei 2022, 13:06

Voor de verbreding van de A20 voor de Blankenburgverbinding zijn er in het Hemelvaartsweekend uitgebreide werkzaamheden tussen afrit 7 (Maassluis) en afrit 8 (Vlaardingen-West). De A20 wordt van donderdagavond 26 mei 22.00 tot maandagochtend 30 mei 05.00 uur afgesloten in beide richtingen. De opritten gaan op donderdagavond om 21.00 uur dicht.

Zaterdag- en zondagnacht wordt er in de richting van Rotterdam ook gewerkt tussen Vlaardingen-West en Kethelplein.

Eerste stukje Blankenburgverbinding

Vanaf 30 mei kunnen weggebruikers over het eerste stukje Blankenburgverbinding rijden: de nieuwe onderdoorgang van knooppunt Vlaardingen, waar straks de snelweg A24 aansluit op de snelweg A20. De zuidelijke rijbaan van de A20 is dan naar de definitieve locatie verlegd. Het nieuw knooppunt wordt verdiept aangelegd om zo min mogelijk op te vallen in de omgeving.

Omleidingsroutes en reisadvies

Doorgaand verkeer kan het beste de hoofdomleidingsroutes volgen via de snelweg A4 en N233 en de wegen tussen Vlaardingen en Maassluis mijden. Deze hoofdomleidingsroutes zijn langer dan de routes binnendoor, maar sneller omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt. Lokale wegen zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. 

De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om gebruik te maken van de metro of als dat mogelijk is om op de fiets te stappen.

Hinder

De werkzaamheden bestaan onder meer uit frezen, asfalteren, het plaatsen van vangrail, het verwijderen en plaatsen van portalen en het aanbrengen van damwanden. Dit kan zorgen voor geluid in de omgeving en hinderlijk zijn voor omwonenden.

Informatie

Op de website Blankenburgverbinding is alle informatie over deze werkzaamheden te vinden. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarnaa krijgen gebruikers automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.