18 en 19 mei 2022: nachtafsluiting Koning Willem Alexandertunnel (A2/N2)

Werkzaamheden

18 en 19 mei 2022: nachtafsluiting Koning Willem Alexandertunnel (A2/N2)

Gepubliceerd op: 12 mei 2022

We voeren onderhoudswerkzaamheden uit aan de Koning Willem Alexandertunnel A2/N2 in Maastricht. Hierdoor is van 18 op 19 mei 2022 de onderste tunnellaag (A2) en van 19 op 20 mei de bovenste tunnellaag (N2) gesloten.

In afwijking op reguliere onderhoudsnachten, zal de tunnel tijdens beide nachten tussen 00.00 en 04.00 uur volledig (dus de N2 én snelweg A2) gesloten zijn voor verkeer.

Het verkeer wordt omgeleid via de reguliere omleidingen, aangegeven via DRIPS, gele en blauwe bebording. Weggebruikers moeten door de omleidingen rekening houden met extra reistijd.

Afwijkende onderhoudssluiting

De Koning Willem Alexandertunnel wordt tijdens regulier onderhoud normaal gesproken per laag afgesloten van 21.30 tot 06.00 uur. Voor het adequaat kunnen testen van bepaalde functies, is het nodig om de tunnel 1 keer per jaar een korte periode volledig (dus beide lagen; de A2 en N2) te sluiten. Dit wordt meestal uitgevoerd in de mei-sluiting.

Tijdens deze specifieke testen gaat het hele systeem in een soort ‘stand-by’ stand. In die periode moet de tunnel in beide nachten even helemaal dicht.

Afsluiting en omleidingsroutes

Tussen 21.30 en 0.00 uur en 04.00 en 06.00 uur blijft telkens 1 tunnellaag beschikbaar voor verkeer (behoudens calamiteiten/incidenten). Tussen 0.00 en 04.00 uur geldt een alternatieve omleiding. Deze omleidingsroutes worden aangegeven via DRIPS (Dynamische Route informatiepaneel), gele (tijdelijke) en/of blauwe (vaste) bebording. Ze worden aangegeven met de letters E, L en M.

Weggebruikers moeten door de omleidingen rekening houden met extra reistijd.

Onderhoudswerkzaamheden

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat we laten uitvoeren. Het betreft onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen, onderhoud aan de vangrail en onderhoud aan tunnel-technische installaties. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.