Nieuwsbericht

Ruil de benzinepomp in voor de fietspomp: doe mee met FietsChallenge A12 Editie 2022

Gepubliceerd op: 13 april 2022, 11.39 uur - Laatste update: 17 mei 2022, 10.54 uur

Na het succes van vorig jaar organiseert het project A12 Slim Reizen opnieuw de FietsChallenge A12. Deze fietsactie is speciaal voor werknemers en andere forenzen, die in De Liemers of het centrum en oosten van Arnhem werken.

Deelnemen

Individuele reizigers en bedrijven kunnen tussen 18 april en 30 september 2022 deelnemen aan deze actie. Fietsen is niet alleen gezond, met de hoge brandstofprijzen bespaart het ook kosten. Bovendien worden de gefietste kilometers omgezet in donaties aan goede doelen uit de regio. Kijk voor informatie op de website van FietsChallenge A12.

'Vorig jaar fietsten de deelnemers aan de FietsChallenge A12 samen in totaal bijna 55.000 kilometer', vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. 'Ze droegen daarmee bij aan de vermindering van de drukte op de snelweg A12, bespaarden 9.954 kg CO2, vergrootten hun persoonlijke gezondheid en de gefietste kilometers leverden een mooi geldbedrag op voor goede doelen in de regio.'

'Vanwege dit succes krijgt de FietsChallenge A12 een vervolg. Op dit moment is het door de hoge benzineprijzen extra interessant om mee te doen. Ruil de bezinepomp dus in voor de fietspomp en doe mee met de fietsactie!'

Goede doelen

De punten die deelnemers bij elkaar fietsen, worden omgezet in een donatie aan goede doelen in De Liemers en Arnhem. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welk doel ze doneren: Duo Fietsmaatjes Duiven-Westervoort, Voedselbank Zevenaar, Stichting Bergh in het Zadel, Kledingbank Montferland, Stichting Leergeld De Liemers, Voedselbank Arnhem of de Stichting Ome Joop’s Tour uit Arnhem.

Hoe werkt het?

Meedoen aan de actie is eenvoudig, en gratis voor individuele deelnemers. Je meldt je aan op de website van FietsChallenge A12 en downloadt de FietsChallenge A12-app. Hoe meer kilometers je fietst, hoe meer punten je scoort. De app houdt bij welke afstand de fietser aflegt. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen ook persoonlijke challenges aangaan. Bedrijven kunnen zich aanmelden via de site en zo met hun werknemers tegen andere bedrijven strijden.

A12 Slim Reizen

De FietsChallenge A12 wordt georganiseerd door het project A12 Slim Reizen. In dit project werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Video Fietschallenge A12

FietsChallenge A12 gaat weer van start in De Liemers en Arnhem. Gun jezelf een fris begin van de dag. Pak de fiets in plaats van de auto naar je werk. Ga de uitdaging aan met je vrienden of collega’s en verdien zoveel mogelijk geld voor goede doelen in jouw buurt. Meld je aan via www.fietschallengeA12.nl en doe mee.