Werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden Sluis Linne van start

Gepubliceerd op: 28 april 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 12:42

In de week van 16 mei 2022 start aannemerscombinatie Mourik-Dynniq (CMD) de onderhoudswerkzaamheden aan Sluis Linne. Ze gaan de nivelleersystemen renoveren.

Hiervoor worden de schuiven uit de putten gehesen en in een werkplaats onder handen genomen. Gelijktijdig worden de kettingen vervangen, waarmee de schuiven op en neer bewogen worden. Ook worden de rioolschuifaandrijvingen vervangen. De werkzaamheden worden naar verwachting eind december 2022 afgerond.

Het stuw- en sluiscomplex in het buurtschap Osen in de gemeente Maasgouw werd als eerste stuwcomplex in de Maas in 1925 door koningin Wilhelmina geopend.

Korte stremmingen, vertraagde schuttijd

Om de schuiven, die onderdeel zijn van het nivelleersysteem, te renoveren wordt de put waarin de schuiven zich bevinden drooggezet. Daarvoor worden keermiddelen geplaatst. Bij het plaatsen en verwijderen hiervan zijn er korte stremmingen voorzien.

Over de hele onderhoudsperiode zal dit ongeveer 12 keer het geval zijn. Als de betreffende put waarin gewerkt wordt droog staat, is er sprake van een enige vertraagde schuttijd. Op momenten kan het zijn dat omwonenden enige geluidsoverlast ervaren van de werkzaamheden.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

We werken in Nederland continu aan een goede bereikbaarheid over water. Ook in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. We beheren en onderhouden hier de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en tientallen bruggen, sluizen en stuwen. Dat is nodig voor een vlotte, veilige doorstroming en de leefbaarheid van de omgeving.