Nieuwsbericht

Werkzaamheden meervoudige voegovergangen Tholensebrug afgerond

Gepubliceerd op: 30 maart 2022 - Laatste update: 23 mei 2022, 17:33

De werkzaamheden aan de meervoudige voegovergangen van de Tholensebrug zijn afgerond. De brug wordt donderdag 31 maart 2022 om 06.00 uur vrijgegeven voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen.

Rijkswaterstaat verving de 2 meervoudige voegovergangen van de brug. Dit was nodig omdat deze na 50 jaar het einde van hun levensduur hadden bereikt.

Verloop werkzaamheden Tholensebrug

De werkzaamheden startten 10 maart 2022 met het verwijderen van de oude meervoudige voegovergangen aan beide zijden. Daarna vonden sloopwerkzaamheden plaats om ruimte te maken voor de nieuwe voegovergangen. Na de sloopwerkzaamheden is de betonwapening aangebracht en het beton gestort. In de nacht van 21 op 22 maart zijn de 2 nieuwe voegovergangen met een kraan in de brug geplaatst.

De dagen erna werden de voegen op de juiste positie bevestigd. Lassers maakten de nieuwe voeg vast aan het stalen gedeelte van de brug en er werd beton gestort rond de nieuwe voegen. Met het aanbrengen van asfalt zijn de werkzaamheden aan de meervoudige voegovergangen voltooid. De brug is 31 maart om 06.00 uur ‘s ochtends weer open voor alle verkeer.