Voegovergangen Tholensebrug geplaatst

Nieuwsbericht

Voegovergangen Tholensebrug geplaatst

Gepubliceerd op: 22 maart 2022 - Laatste update: 23 mei 2022, 17:36

In de nacht van 21 op 22 maart 2022 zijn de 2 nieuwe, meervoudige voegovergangen in de Tholensebrug geplaatst. De oude meervoudige voegovergangen hadden na 50 jaar het einde van hun levensduur bereikt. De werkzaamheden verlopen volgens planning.

Na ruim anderhalve week van het verwijderen van de oude voegovergangen, zorgvuldig sloopwerk en het voorbereiden van de opening in de weg was het tijd om de 2 nieuwe meervoudige voegovergangen te plaatsen. Deze arriveerden maandag 21 maart bij de Tholensebrug. In de nacht van 21 op 22 maart liet een kraanwagen de nieuwe voegen voorzichtig in de daarvoor gemaakte openingen zakken.

In beeld: de werkzaamheden aan de Tholensebrug

De nieuwe voegovergangen zijn 17 m breed, liggen dieper dan de oude en zijn speciaal ontworpen voor de Tholensebrug. Na afloop van het inhijsen van de voegovergangen zijn de noodbruggen teruggeplaatst, zodat de brug weer beschikbaar is voor het openbaar vervoer, hulpdiensten, (brom)fietsen en landbouwvoertuigen.

Komende werkzaamheden

De komende dagen wordt de voeg op de juiste positie bevestigd. Lassers maken de nieuwe voeg vast aan het stalen gedeelte van de brug. Vervolgens wordt beton gestort rond de nieuwe voegen. Dit moet enkele dagen uitharden, daarna komt er opnieuw asfalt overheen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met 31 maart, daarna is de brug weer beschikbaar voor het verkeer.