Werkzaamheden

N99: nachtelijke verkeershinder Kooybrug; 30 maart tot en met 2 april 2022

Gepubliceerd op: 24 maart 2022, 16.10 uur - Laatste update: 22 februari 2023, 16.00 uur

Rijkswaterstaat voert in de nacht van 30 op 31 maart 2022 en in de nacht van 31 maart op 1 april 2022 inspectiewerkzaamheden uit aan de Kooybrug (N99). Vanwege weersomstandigheden is ook de reservenacht nodig van 1 op 2 april 2022. De Kooybrug is daarom 3 nachten in beide richtingen afgesloten.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat er werkzaamheden zijn in de nacht van 30 maart en 31 maart. Vanwege de sneeuw en storm is er een extra nacht nodig op 1 april.

Inspectiewerkzaamheden ter voorbereiding op renovatie

De Kooybrug in de N99 wordt dit najaar (vanaf oktober 2022 tot april 2023) gerenoveerd. Tijdens de inspectie onderzoekt Rijkswaterstaat de mogelijkheden om de constructie van de brug tijdens de renovatie zo efficiƫnt mogelijk op te knappen. In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 maart inspecteren we de tandwielkast.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 april inspecteren we de slijtlaag op het beweegbare, stalen brugdek, inspecteren we de vangrail en inspecteren we de scharnierpunten van de brug in de kelder en de hoofdliggers van de brug. Om deze laatstgenoemde werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, staat de brug tussen 02.00 en 03.30 uur open. De brug kan dan niet naar beneden gelaten worden.

Afsluitingen en omleidingsroutes

De Kooybrug is in beide richtingen afgesloten van woensdag 30 maart 23.00 tot donderdag 31 maart 05.00 uur en van vrijdag 1 april 23.00 uur tot zaterdag 2 april 05.00 uur:

  • Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder.
  • Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

Parallelbaan

De parallelbaan blijft gedurende de werkzaamheden grotendeels toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten. Alleen tijdens de brugopenstelling tussen 02.30 en 04.00 uur in de nacht van 1 op 2 april is er geen oversteek over de brug mogelijk.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo vinden de werkzaamheden in de nacht plaats, wanneer er minder verkeer op de weg is.

Samen werken aan een bereikbaar Noord-Holland

De renovatie van de Kooybrug maakt onderdeel uit van de renovatie en vervanging van bruggen, tunnels, wegen en sluizen en andere waterwerken in Noord-Holland. Om de provincie Noord-Holland bereikbaar te houden, spreidt Rijkswaterstaat de onderhoudsprojecten uit over vele jaren. De planning ligt niet vast omdat we steeds kijken welke werken op dat moment de meeste aandacht verdienen. Door het slim combineren van werkzaamheden proberen we verkeershinder te beperken. De renovatie van de Kooybrug staat op de planning voor de periode oktober 2022 tot april 2023.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).