Werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem; medio 2022 - begin 2024

Gepubliceerd op: 10 februari 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 11:10

Om de Galecopperbrug ook in de toekomst veilig te houden, voert Rijkswaterstaat van medio 2022 tot begin 2024 onderhoud uit aan de brug richting Arnhem. De stalen kabels (tuien) van de brug richting Arnhem naderen het einde van hun levensduur en worden vervangen.

Ter voorbereiding op deze werkzaamheden wordt in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari 2022 zowel de Galecopperbrug richting Arnhem als oprit Nieuwegein (16) van 23.00 tot 08.30 uur volledig afgesloten voor het verkeer.

Verkeershinder Galecopperbrug medio 2022 – begin 2024

De brug in de richting van Arnhem blijft tijdens de werkzaamheden van medio 2022 tot begin 2024 in gebruik, maar de rijstroken van de hoofdrijbaan en parallelbaan zijn de gehele periode versmald. Daarnaast geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h en is de oprit vanaf de Papendorpseweg in Nieuwegein (16) richting Arnhem de gehele periode afgesloten voor het verkeer. Ook is het nodig de brug gedurende deze periode af en toe te sluiten voor verkeer waardoor er verkeershinder ontstaat.

Rijkswaterstaat overlegt met onder andere gemeenten en bedrijven hoe de hinder zoveel mogelijk beperkt blijft. De weggebruiker wordt zo tijdig mogelijk geïnformeerd over de afsluitingen. De tuien van de Galecopperbrug richting Den Haag zijn de komende jaren niet aan vervanging toe.

Nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari 2022

Ter voorbereiding op bovenstaande werkzaamheden worden er metingen aan de brug verricht. Daarvoor is het nodig van zaterdag 19 op zondag 20 februari 2022 zowel de Galecopperbrug richting Arnhem, als de oprit Nieuwegein (16) van 23.00 tot 08.30 uur volledig af te sluiten voor verkeer. Het verkeer richting Arnhem wordt omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van ongeveer 15 minuten.

Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de snelweg A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Zowel het verkeer richting Den Haag als de scheepvaart ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. In geval van slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld.

Meer informatie werkzaamheden Galecopperbrug

Alle informatie over de onderhoudswerkzaamheden en omleidingen is te vinden op de website Galecopperbrug en de projectpagina A12: onderhoud Galecopperbrug bij Utrecht - vervangen tuien richting Arnhem.