Nieuwsbericht

N286: gewijzigde planning werkzaamheden Tholensebrug

Gepubliceerd op: 25 februari 2022 - Laatste update: 23 mei 2022, 17:40

Rijkswaterstaat vervangt in maart 2 meervoudige voegovergangen van de Tholensebrug (N286). Tijdens de werkzaamheden is de brug volledig afgesloten voor autoverkeer. Door een andere uitvoering van sloopwerkzaamheden kan Rijkswaterstaat de hinder voor de omgeving met 3 dagen verkorten.

De werkzaamheden beginnen in de nieuwe planning op donderdag 10 maart 2022 vanaf 20.00 uur en duren tot en met 31 maart 2022. In de oorspronkelijke planning zouden de werkzaamheden op 7 maart om 09.00 uur starten.

Informatieavond

De afsluiting van de brug heeft veel impact op de omgeving. Om vragen over de werkzaamheden te beantwoorden, organiseert Rijkswaterstaat op 2 maart vanaf 19.30 uur een digitale informatieavond. U hoeft zich hiervoor niet in te schrijven.

Einde levensduur

Een voegovergang is de overgang van het brugdek naar het vaste land. De 2 voegovergangen die in maart worden vervangen hebben na 50 jaar het einde van hun levensduur bereikt. Ze zijn daarom aan vervanging toe. De voegconstructie bevindt zich over de hele hoogte en breedte van het brugdek, over de hoofdrijbaan en de parallelbaan. De nieuwe voegovergangen die worden geplaatst zijn 17 m breed, komen dieper te liggen en zijn speciaal ontworpen voor de Tholensebrug.