Werkzaamheden

Eerste weekendafsluiting A20 18 - 21 februari 2022 Maassluis - Vlaardingen-West

Gepubliceerd op: 7 februari 2022, 14.44 uur - Laatste update: 8 februari 2022, 11.16 uur

De aangekondigde grootschalige aanpak in 2022 van de snelweg A20 voor de komst van de Blankenburgverbinding is inmiddels gestart. Hiervoor is de A20 afgesloten tussen vrijdagavond 18 februari 22.00 uur en maandagochtend 21 februari 05.00 uur.

De snelweg A20 is dan in beide richtingen dicht tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg) en is in de nacht eveneens gesloten tussen Vlaardingen-West en de afrit Vlaardingen (Holysingel). De opritten gaan vrijdagavond vanaf 21.00 uur dicht.

Verschillende werkzaamheden in 1 weekend

Dit weekend wordt gebruikt om diverse werkzaamheden uit te voeren. Zo verlegt bouwconsortium BAAK dan deels enkele rijstroken van de A20 om ruimte te maken voor het vernieuwen en verbreden van een wateronderdoorgang (duiker) en worden onder meer portalen voor de matrixborden vervangen. Ook legt BAAK ter hoogte van Westwijk een extra rijstrook aan; dit werk wordt al voorbereid in de nachten van 14, 15 en 16 februari.

Hinder werkzaamheden A20

Werkzaamheden als frezen, asfalteren, het plaatsen van vangrail en het verwijderen en plaatsen van portalen, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Voor de wateronderdoorgang worden damwanden aangebracht, dit gebeurt op zaterdag en zondag overdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Mogelijk is ook de verlichting van de bouwplaats te zien in de omgeving.

Volg de omleidingsroutes

Weggebruikers wordt aangeraden om de omleidingsroute via de N223 en snelweg A4 (en andersom) te volgen. Door de afsluitingen op de A20 wordt het druk op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. De hoofdroutes zijn weliswaar langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze wel sneller.

Informatie werkzaamheden Blankenburgverbinding

Dit is het eerste van in totaal 14 weekenden met afsluitingen dit jaar. Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website Blankenburgverbinding en de projectpagina A15/A20: Blankenburgverbinding. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarna krijgen gebruikers automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.