Werkzaamheden

Verkeershinder Schipholtunnel (A4) wegens werkzaamheden 8 december t/m 13 december 2021

Gepubliceerd op: 6 december 2021

Rijkswaterstaat voert vanaf 8 december t/m 13 december 2021 onderhoud uit aan de verkeerssignalering voor en na de Schipholtunnel (A4). Als gevolg hiervan zijn er een aantal afsluitingen gepland.

Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid en moeten rekening houden met 5 tot 10 minuten extra reistijd.

De belangrijkste afsluitingen zijn:

  • Woensdag 8 december 23.00 uur tot donderdag 9 december 05.00 uur is de tunnelbuis voor verkeer vanaf het terrein van Schiphol richting de snelweg A4 Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt vanaf Schiphol Centrum omgeleid via knooppunt De Hoek.
  • Donderdag 9 december 21.00 uur tot vrijdag 10 december 05.00 uur is de tunnelbuis voor doorgaand verkeer op de A4 van Den Haag naar Amsterdam afgesloten. Verkeer op de A4 in de richting van Amsterdam wordt omgeleid via de snelweg A5 en snelweg A9.
  • Vrijdag 10 december 21.00 uur tot zaterdag 11 december 02.00 uur is de afrit Schiphol voor verkeer uit Den Haag afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via knooppunt Badhoevedorp.
  • Vrijdag 10 december 22.00 uur tot zaterdag 11 december 08.00 uur is uur is de tunnelbuis voor verkeer vanaf het terrein van Schiphol richting de A4 Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt vanaf Schiphol Centrum omgeleid via knooppunt De Hoek.
  • Zondag 12 december 21.00 uur tot maandag 13 december 02.00 uur is de tunnelbuis voor doorgaand verkeer op de A4 van Den Haag naar Amsterdam afgesloten. Verkeer op de A4 in de richting van Amsterdam wordt omgeleid via de A5 en A9.
  • Maandag 13 december van 01.00 tot 05.00 uur is de tunnelbuis voor verkeer vanaf het terrein van Schiphol richting de A4 Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt vanaf Schiphol Centrum omgeleid via knooppunt De Hoek.

Onderhoud aan tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.