Parallelweg Oesterdam vanaf 4 december 2021 weer open

Nieuwsbericht

Parallelweg Oesterdam vanaf 4 december 2021 weer open

Gepubliceerd op: 2 december 2021

Vanaf zaterdag 4 december 2021 is de parallelweg en de parkeervoorzieningen van de Oesterdam weer volledig beschikbaar voor alle gebruikers. Rijkswaterstaat is 1 november 2021 gestart met het aanvullen van stortsteen op de Oesterdam. Daar is zo’n 40.000 ton stortsteen op de kreukelberm verwerkt over een lengte van 8,5 km.

Door de uitvoering van dit onderhoud blijft de waterveiligheid voor de lange termijn gewaarborgd. Het aanvullen van de stortsteen is goed verlopen en sneller voltooid dan verwacht.

Onderhoud Oesterdam

Op dit moment worden nog wel enkele kleine onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Oesterdam. Deze leveren echter geen hinder op voor gebruikers. Voetgangers, fietsers en bromfietsers kunnen gewoon weer gebruik maken van de parallelweg.

De Oesterdam in de Oosterschelde en de omgeving worden veelvuldig gebruikt door verschillende recreanten, zoals kite- en windsurfers, pierenstekers, wielrenners en wandelaars. Met de openstelling van de parallelweg zijn ook alle recreatielocaties weer toegankelijk.