Eerste versterking van Rozenoordbrug

In Beeld

Eerste versterking van Rozenoordbrug

Gepubliceerd op: 9 december 2021

Sinds 1 november 2021 werkt Rijkswaterstaat aan de Rozenoordbrug. Het zuidelijke deel van de brug heeft onderhoud nodig en krijgt extra ondersteuning.

Ondersteuning Rozenoordbrug

In de vroege ochtend van dinsdag 30 november stond de aannemer klaar om het eerste steunpunt van de Rozenoordbrug dat in de Amstel staat, van stalen kokers te voorzien. Met een vrachtwagen werden deze geleverd bij een loskade aan de Amsteldijk. Met een kraan werden de kokers op het schip geladen die vervolgens naar de Rozenoordbrug voer.

Woensdag 1 december 2021 plaatste een kraan de kokers op een betonnen constructie naast de bestaande steunpunten. De kokers zijn op 9 december volgestort met beton, zodat er een stevige constructie ontstaat. Tussen de stalen kolom en de brug monteren we in het voorjaar een verbinding die de bewegingen van het wegdek opvangen. Deze kan uitzetten door bijvoorbeeld hitte van de zon. Deze verbinding noemen we een oplegging.