Werkzaamheden

Afgelast: A1 Apeldoorn: weekendafsluiting sloop viaduct Hoog Burel; januari 2022

Gepubliceerd op: 20 december 2021, 14.41 uur - Laatste update: 13 december 2023, 12.25 uur

Rijkswaterstaat zou het viaduct Hoog Burel over de snelweg A1 bij Apeldoorn slopen en vervangen voor een nieuw viaduct. De werkzaamheden zijn afgelast, omdat uit een rechterlijke uitspraak is gebleken dat er op dit moment onvoldoende duidelijkheid is over de effecten op de natuur van het verkeersbesluit.

Origineel bericht: Rijkswaterstaat sloopt het viaduct Hoog Burel over de snelweg A1 bij Apeldoorn en vervangt dit door een nieuw viaduct. Om de sloop veilig uit te voeren is de A1 in beide richtingen afgesloten tussen Kootwijk (afrit 18) en Hoenderloo (afrit 19) van vrijdag 21 januari 20.00 tot maandag 24 januari 2022 05.00 uur.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Vervanging viaduct Hoog Burel

Viaduct Hoog Burel is meer dan 50 jaar oud en heeft betonschade aan de onderkant. Sinds 2017 is de weg over het viaduct Hoog Burel afgesloten voor zwaar vrachtverkeer.

Het huidige viaduct wordt gesloopt en vervangen door een nieuw viaduct op dezelfde locatie. De Hoog Buurloseweg over het viaduct is met ingang van 11 januari 2022 een half jaar afgesloten voor verkeer. Er worden lokale omleidingen ingesteld.

Het nieuwe viaduct heeft dezelfde wegindeling als het huidige viaduct en is in de zomer van 2022 weer beschikbaar.

Vervanging en Renovatie

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd.

Voor deze omvangrijke klus maken we zo veel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken. Op die manier vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B.