Werkzaamheden

Ernstige verkeershinder wegens spoedreparatie wegdek Zeeburgerbrug (A10); 24 – 26 november 2021

Gepubliceerd op: 23 november 2021

Rijkswaterstaat voert van woensdag 24 november 10.00 uur tot en met vrijdag 26 november 2021 05.00 uur een spoedreparatie uit aan het wegdek van de Zeeburgerbrug op de Ring A10 Oost in Amsterdam.

In verband met een kapotte voeg is er gedurende deze periode slechts 1 rijstrook beschikbaar in noordelijke richting. Rijkswaterstaat verwacht grote verkeersdrukte rond Amsterdam en adviseert om gedurende deze dagen de Ring A10 te mijden.

Op de Zeeburgerbrug (snelweg A10) in Amsterdam is een voegovergang kapot. Door een defect onderdeel in de voeg is de voeg gebroken. Dit levert een onveilige situatie op voor het verkeer. De werkzaamheden dienen daarom met spoed en op korte termijn te worden uitgevoerd. De rijstrook waar de voeg zich bevindt is sinds maandag uit oogpunt van veiligheid afgesloten.

Omleidingsroutes Zeeburgerbrug

Weggebruikers dienen rekening te houden met ernstige vertraging en omleidingen met extra reistijd die kan oplopen tot ruim 30 minuten. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is er slechts 1 rijstrook beschikbaar op de A10 buitenring (richting knooppunt Coenplein) tussen de Zeeburgerbrug en de Zeeburgertunnel. Ook kan het verkeer vanaf de snelweg A1 gedurende deze dagen geen gebruik maken van de verbindingsweg naar de A10 Oost richting Zeeburgertunnel, Amsterdam-Noord en Zaanstad. Verkeer richting Amsterdam-Noord, Zaanstad en de kop van Noord-Holland wordt omgeleid via de A10 West, Coentunnel en A4/A9. Gele borden geven de omleiding aan. De afrit 14 Zeeburg blijft beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Er is geen hinder voor verkeer van noord naar zuid.

Rijkswaterstaat raadt aan om, voor wie dat mogelijk is, alternatieven te kiezen en de grote hinder te vermijden, bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Meer informatie werkzaamheden Zeeburgerbrug

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).