Weekendafsluiting hoofdrijbaan A2 ter hoogte van ‘s-Hertogenbosch (richting Utrecht); 15 - 18 oktober 2021

Werkzaamheden

Weekendafsluiting hoofdrijbaan A2 ter hoogte van ‘s-Hertogenbosch (richting Utrecht); 15 - 18 oktober 2021

Gepubliceerd op: 7 oktober 2021 - Laatste update: 23 oktober 2021, 13:17

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2. Hierdoor is de hoofdrijbaan van de A2 ter hoogte van ’s-Hertogenbosch tussen knooppunt Vught en knooppunt Empel in de richting van Utrecht afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 15 oktober 21.00 uur tot maandag 18 oktober 05.00 uur.

Verkeer kan wel gebruik maken van de parallelrijbaan. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd door filevorming en/of omrijden. Een week later, van vrijdag 22 oktober tot maandag 25 oktober, is de hoofdrijbaan A2 ter hoogte van ’s-Hertogenbosch vanaf knooppunt Empel in de richting van Eindhoven afgesloten door onderhoudswerkzaamheden aan de andere weghelft.

Afsluiting snelweg A2

Van vrijdag 15 oktober 21.00 uur tot maandag 18 oktober 05.00 uur is de hoofdrijbaan A2 afgesloten tussen knooppunt Vught en knooppunt Empel richting Utrecht.

Let op: de parallelrijbaan is wel geopend voor het verkeer. Ter hoogte van afsluiting op de hoofdrijbaan en op de parallelrijbaan kan vertraging ontstaan als gevolg van filevorming.

Omleidingsroutes

  • Het verkeer vanuit Tilburg/Eindhoven ter hoogte van knooppunt Vught richting Utrecht/ Amsterdam wordt ter hoogte van de afsluiting over de parallelrijbaan geleid.
  • Het verkeer op de Randweg Eindhoven vanuit Venlo/Antwerpen/Eindhoven richting Oss wordt als volgt omgeleid via de A2/A50 richting Nijmegen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2020-2021 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A2

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).