Werkzaamheden

Verkeershinder Wijkertunnel (A9) wegens werkzaamheden; 29 september-4 oktober 2021

Gepubliceerd op: 27 september 2021

In augustus, september en oktober 2021 wordt er gedurende 3 weekenden gewerkt bij de Wijkertunnel (A9). Om de tunnel in goede conditie te houden vindt er onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering.

Verkeer kan gedurende deze weekenden beperkt gebruik maken van de Wijkertunnel en wordt geadviseerd de omleidingsroutes te volgen.

Werkzaamheden Wijkertunnel

De volgende werkzaamheden staan gepland voor de periode 29 september tot en met 4 oktober 2021:

  • Woensdag 29 september 21.00 uur tot donderdag 30 september 05.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22). 
  • Donderdag 30 september 21.00 uur tot vrijdag 1 oktober 05.00 uur is de tunnel richting Alkmaar dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).
  • Vrijdag 1 oktober 21.00 uur tot zaterdag 2 oktober 08.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht  Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22). 
  • Zaterdag 2 oktober 08.00 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur is de verkeerssignalering vlak voor de Wijkertunnel aan de zuidzijde in beide richtingen buiten bedrijf. De maximaal toegestane snelheid is 70 km/h. De extra reistijd bedraagt 5 tot 10 minuten.
  • Zondag 3 oktober 20.30 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).

Omleidingsroutes

Voor de nachtafsluitingen van Wijkertunnel is het advies om gebruik te maken van de omleiding via de Velsertunnel (A22). De extra reistijd bedraagt ongeveer 2 minuten.

Onderhoud aan tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Wijkertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Het werk aan de Wijkertunnel kon niet gecombineerd worden met het groot onderhoud dat deze zomer is uitgevoerd aan de snelweg A9, omdat de impact op het verkeer te groot zou zijn.