Nieuwsbericht

A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug klaar voor de toekomst

Gepubliceerd op: 24 september 2021, 12.19 uur - Laatste update: 22 februari 2022, 13.29 uur

Het groot onderhoud aan de snelweg A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug is klaar. De weg is nu veiliger, stiller en breder.

Werkzaamheden A6

De laatste werkzaamheden bestonden uit het vervangen van de betonnen duikers onder de weg. En het realiseren van bredere en nieuwe watergangen. De snelweg A6 onderging in 2021 groot onderhoud om de weg klaar te maken voor de toekomst. De weg is nu stiller en de doorstroming is beter. Het onderhoud werd zo duurzaam en circulair mogelijk uitgevoerd. 

Eerder dit jaar vernieuwde Rijkswaterstaat 10 km van de fundering van de A6. Ook is hier het asfalt vervangen en voorzien van een stillere deklaag van duurzaam zoab. En zijn de vluchtstroken verbreed. Hierdoor is de doorstroming bij ongevallen en werkzaamheden verbeterd en rijden hulpdiensten veiliger en gemakkelijker door.

Duurzame en circulaire werkzaamheden

Minimale milieu-impact was het uitgangspunt voor de werkzaamheden. Zo bestaat de bovenste laag van de weg uit 60% hergebruikt asfalt en bevatten de tussenlagen 98% hergebruikte materialen. De duikers zijn met een nieuwe techniek vervangen, waarvoor open opgraving niet nodig is. Hierdoor is de milieu-impact 80% lager dan normaal en ondervindt de weggebruiker minder hinder.

Geen afsluitingen meer voor dit onderhoud

Na 7 wegafsluitingen was de A6 sinds half juni 2021 weer open voor weggebruikers. Voor de laatste werkzaamheden hoefde de snelweg niet meer afgesloten te worden. Regulier onderhoud op de A6 gaat gewoon door. Hierover wordt apart gecommuniceerd.

Meer informatie werkzaamheden A6

Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden voor actuele informatie over werkzaamheden. Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).