Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat vult zoutvoorraad aan

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021, 15.47 uur

We zitten nog midden in de zomer, maar Rijkswaterstaat is al druk bezig met de voorbereiding voor de komende winter. In de week van 19 augustus 2021 komen de 1e schepen aan met strooizout bij de centrale opslagloods in Utrecht, om de voorraad aan te vullen. Het zout komt uit Duitsland.

Zoutvoorraad

In totaal wordt de voorraad van Rijkswaterstaat met 135 miljoen kg strooizout aangevuld. Dit is de hoeveelheid die het afgelopen winterseizoen is verbruikt. Komende weken volgen meerdere schepen die voorraad leveren aan de 4, over Nederland verdeelde, centrale zoutloodsen van Rijkswaterstaat.

Vanuit deze zoutloodsen wordt het strooizout verder verspreid over 56 steunpunten. Als de voorraad is aangevuld start Rijkswaterstaat het komende winterseizoen met ongeveer 250 miljoen kg zout.

Omdat de voorraad in de zomermaanden al wordt aangevuld, hebben de leveranciers voldoende tijd om het zout te leveren. En kan het zout voordeliger worden ingekocht.