Groot onderhoud A50 tussen Heerde (29) en Vaassen (26); 20 september - 6 december 2021

Werkzaamheden

Groot onderhoud A50 tussen Heerde (29) en Vaassen (26); 20 september - 6 december 2021

Gepubliceerd op: 22 juli 2021, 13:18 - Laatste update: 22 juli 2021, 13:20

Rijkswaterstaat voert van 20 september tot 6 december 2021 groot onderhoud uit aan de snelweg A50 tussen Heerde en Vaassen. Het traject is opgedeeld in verschillende fases. We beginnen eerst met werkzaamheden in de richting van Apeldoorn, om vervolgens om te keren in de richting van Zwolle.

Werkzaamheden A50

De verkeershinder betreft voornamelijk nacht- en weekendafsluitingen en minder beschikbare rijstroken. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van circa 30 minuten en een snelheidsbeperking van 90 km/h.

We vervangen het asfalt op de A50 tussen Heerde en Vaassen voor geluiddempend asfalt. Daarnaast voeren we andere onderhoudswerkzaamheden uit zoals het aanbrengen van markeringen. Aan de viaducten in dit traject herstellen we voegen, voeren betonreparaties uit en vervangen of vernieuwen de vangrail als dat nodig is.

Planning van de onderhoudswerkzaamheden

DataLocaties
Van 20 september - 11 oktober 2021De werkzaamheden starten met het traject tussen Heerde (29) en Epe (27). Hierdoor is de A50 in de richting van Apeldoorn 's nachts afgesloten voor verkeer tussen knooppunt Hattemerbroek en aansluiting Epe.
Van 18 oktober - 1 november 2021In deze fase werken we aan de weg van Epe (27) tot Vaassen (26) in de richting van Apeldoorn. Overdag zijn 2 rijstroken beschikbaar voor verkeer. 's Nachts en in de weekenden is er maar 1 rijstrook beschikbaar in de richting van Apeldoorn. Tijdens de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 90 km/h.
Van 8 november - 19 november 2021Hetzelfde traject tussen Vaassen (26) en Epe (27) wordt aangepakt in de richting van Zwolle. In de nachten en weekenden is er 1 rijstrook beschikbaar in de richting van Zwolle. Weggebruikers moeten rekening houden met een snelheidsbeperking van 90 km/h.
Van 22 november - 6 december 2021Bij de werkzaamheden tussen Epe (27) en Heerde (29) is de A50 in de richting van Zwolle 's nachts afgesloten voor verkeer tussen Epe en knooppunt Hattemerbroek.

Advies aan weggebruikers

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A50 tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Vaassen.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs de weg.

Meer informatie werkzaamheden A50

Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden of op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland voor uitgebreide informatie over de werkzaamheden. Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).