Werkzaamheden

A79 afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht); 9 juli - 8 augustus 2021

Gepubliceerd op: 1 juli 2021, 17.01 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 14.31 uur

Vanwege groot onderhoud aan de A79 is de snelweg afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht) van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot zondag 8 augustus 21.00 uur 2021.

Weggebruikers dienen rekening te houden met een omleiding en extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Afsluiting A79

Afsluiting A79 tussen knooppunt Kunderberg (Heerlen) en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht):

  • op- en afrit (6) Voerendaal van de A79 richting Maastricht;
  • op- en afrit (5) Klimmen van de A79 richting Maastricht;
  • afrit (4) Hulsberg van de A79 richting Maastricht.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Heerlen richting Maastricht en Luik wordt omgeleid via de A76 en de A2. Lokaalverkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

Welterlaan in Heerlen deels dicht

Ook tijdens de laatste fase van het groot onderhoud aan de A79 is de route over de Welterlaan in Heerlen richting knooppunt Kunderberg afgesloten van 9 juli tot 8 augustus 2021. Dit om het verkeer zoveel als mogelijk via de omleidingsroute te leiden en daarmee het onderliggende wegennet niet te belasten met het (doorgaand) verkeer van de snelweg. Klik hier voor meer info over deze afsluiting.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Groot onderhoud A79

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Heijmans. Het traject krijgt in 2021 in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de weg ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.

Er worden gedurende het jaar uiteenlopende verbeteringen aangebracht. Zo komt onder meer over het hele traject stiller asfalt, wordt de oprit bij Valkenburg verlengd, wordt er een vluchtstrook aangelegd langs de gecombineerde op- en afrit Klimmen en Voerendaal en vangrails die toe zijn aan vervanging, worden vernieuwd. Ook de problemen met de afwatering worden aangepakt en de bewegwijzeringsborden worden waar nodig vervangen.

Laatste afsluiting van 4 weken

De werkzaamheden aan de A79 worden uitgevoerd in 4 fases van elk 4 weken. In iedere fase is ruimte ingepland voor het geval de werkzaamheden uitlopen, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden. Deze afsluiting betreft de laatste afsluiting van 4 weken onderhoudswerkzaamheden aan de A79. Hierna is de A79 weer gereed voor de toekomst.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina van het groot onderhoud aan de A79. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Via de bouwapp van Heijmans zijn de werkzaamheden te volgen. De app is te downloaden via de Appstore of Google Play.