Welterlaan in Heerlen afgesloten vanaf aansluiting N281 tot aan knooppunt Kunderberg

Werkzaamheden

Welterlaan in Heerlen afgesloten vanaf aansluiting N281 tot aan knooppunt Kunderberg

Gepubliceerd op: 8 juni 2021 - Laatste update: 8 juni 2021, 17:01

Tijdens de 2 resterende fases van het groot onderhoud aan de snelweg A79 is de route over de Welterlaan in Heerlen richting knooppunt Kunderberg afgesloten van 28 mei tot 27 juni en van 9 juli tot 8 augustus 2021.

Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

Route A76/A2 beste alternatief

In samenspraak met de lokale gemeentes (Heerlen, Maastricht, Valkenburg, en Voerendaal) en de provincie Limburg is besloten om de Welterlaan (richting knooppunt Kunderberg) in Heerlen tijdens de werkzaamheden aan de snelweg A79 af te sluiten, om op die manier zoveel mogelijk verkeer vanuit Heerlen richting Maastricht via de snelweg A76 en de snelweg A2 te leiden.

De routes via het onderliggend wegennet zijn een bekend alternatief tijdens de afsluiting van de A79. Delen van deze routes, zoals de dorpskernen van Voerendaal, Valkenburg en Meerssen, zijn niet berekend op de toename van de drukte wanneer al het (doorgaand) verkeer van de snelweg hiervan gebruik maakt.

2 x 4 weken afsluiting

De route Welterlaan - knooppunt Kunderberg is tijdens beide resterende fases van het groot onderhoud aan de A79 afgesloten:

  • Tijdens werkzaamheden aan de A79 van 28 mei – 27 juni 2021: Hulsberg-Kruisdonk richting Maastricht.
  • Tijdens werkzaamheden aan de A79 van 9 juli – 8 augustus 2021: Heerlen-Hulsberg richting Maastricht.

Meer informatie werkzaamheden A79

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina A79: groot onderhoud. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Via de bouwapp van Heijmans zijn de werkzaamheden te volgen. De app is te downloaden via de Appstore of Google Play.