Nieuwsbericht

Podcast project Planstudie A67: ‘In dit project hebben we meerdere smaken!’

Gepubliceerd op: 4 juni 2021 - Laatste update: 28 februari 2023, 14:23

Jeroen Maas is projectmanager van het MIRT-project Planstudie A67 Leenderheide en Zaarderheiken. In een podcast met Leon van der Zanden vertelt hij hoe gecombineerde maatregelen samenkomen in 1 project.

Het gaat dan om het verbreden tussen Leenderheide en Geldrop, het nemen van kleine infrastructurele maatregelen en het inzetten van smart mobility-maatregelen.

Uniek en uitdagend

Dat er voor een gecombineerd maatregelenpakket gekozen is, is vrij uniek. En een uitdaging. De maatregelenpakketten moeten goed op elkaar aansluiten, elkaar aanvullen. Dat aanvullen betreft voor de snelweg A67 vooral ook zaken die je vooruitlopend op een verbreding kunt doen én die idealiter ook een blijvend effect hebben.

Participatie krijgt belangrijke rol

Ook gaat participatie een belangrijke rol spelen in het project. Daarom lanceert het projectteam het Buurtenplatform. Zo betrekken en informeren ze de buurten en andere belanghebbenden zoals bedrijven en automobilisten. Benieuwd voor welke uitdagingen Jeroen en zijn team staan? Kijk of luister naar de podcast die geïnitieerd en gemaakt is door SmartwayZ.NL.