A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen afgesloten; 18 - 21 juni 2021

Werkzaamheden

A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen afgesloten; 18 - 21 juni 2021

Gepubliceerd op: 9 juni 2021 - Laatste update: 21 maart 2022, 14:05

Van vrijdag 18 juni 20.00 uur tot maandag 21 juni 2021 05.00 uur is de snelweg A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht. Weggebruikers worden geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met 30 minuten extra reistijd.

Omleidingen regionaal en lokaal verkeer

  • verkeer vanuit Utrecht/Almere richting knooppunt Badhoevedorp wordt omgeleid via de snelwegen A2, A10 en de A4;
  • verkeer vanuit Haarlem/Schiphol richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de snelwegen A4, A10 en de A2;
  • verkeer vanuit Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel richting Utrecht en Almere wordt omgeleid via de N522 en de A2;
  • verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel richting Haarlem en Schiphol wordt omgeleid via de N522, de A2, de A10 en de A4;
  • verkeer vanuit Amstelveen richting het noorden wordt omgeleid via de S108/S109;
  • verkeer vanuit Amstelveen richting Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de N232 richting oprit Aalsmeer.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. Via de persoonlijke reisadviesdienst Ask&Go kunnen gebruikers vragen stellen over de projectwerkzaamheden, geplande wegafsluitingen, omleidingen en over eventuele reisalternatieven.

Verbreding A9

In het weekend van vrijdag 18 juni tot maandag 21 juni 2021 worden de middensteunpunten van de tijdelijke bruggen over de snelweg A9 ter hoogte van Amstelveen geplaatst. De huidige twee viaducten in Amstelveen worden eind augustus 2021 gesloopt om ruimte te maken voor de tijdelijke extra rijstroken aan de zuidkant van de A9 ('bypass').

Aannemer VeenIX bouwt 2 tijdelijke bruggen om de verbinding tussen Noord en Zuid Amstelveen tijdens de werkzaamheden in stand te houden. Bij de Ouderkerkerplas worden bij 2 viaducten damwanden in de middenberm en de zuidkant van de A9 geplaatst. Deze damwanden beschermen de viaducten tijdens de werkzaamheden voor de verbreding.

Zomerafsluitingen A9

Deze zomer staan meerdere werkzaamheden gepland waarvoor de A9 en de op- en afritten van aansluiting 5, Amstelveen-Stadshart, tijdelijk afgesloten moeten worden. Een overzicht van deze afsluitingen en omleidingen is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat voert deze zomer ook groot onderhoud uit aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. We vernieuwen het asfalt en de voegovergangen en herstellen de geleiderail en de bermen, zodat de weg weer jarenlang mee kan. Van vrijdag 9 juli 2021 21.00 uur tot woensdag 25 augustus 2021 05.00 uur zijn daarom in beide richtingen minder rijstroken open voor verkeer. Ook zijn diverse op- en afritten tijdelijk afgesloten. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar 4 rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.

Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,6 km verdiept aan, met 3 overkappingen: 1 ter hoogte van het Oude Dorp, 1 ter hoogte van het Stadshart en 1 ter hoogte van de Meander/Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komt in totaal 14 km aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is het 5e en laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.