Werkzaamheden

A50: weekendafsluiting Randweg Eindhoven ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer (richting Tilburg en Maastricht); 18 - 20 juni 2021

Gepubliceerd op: 3 juni 2021, 15.43 uur - Laatste update: 29 juni 2021, 13.47 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer. Hierdoor is van vrijdag 18 juni 21.00 uur tot zondag 20 juni 2021 06.00 uur de snelweg A50 ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer (Randweg Eindhoven) in de richting van Tilburg en Maastricht afgesloten.

Daarnaast is oprit (28) Best van de snelweg A2 in zowel de richting van ’s-Hertogenbosch als richting Eindhoven eveneens afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Afsluitingen A50

Van vrijdag 18 juni 21.00 uur tot zondag 20 juni 2021 06.00 uur zijn op de snelweg A50 ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer (Randweg Eindhoven) richting Tilburg en Maastricht de volgende afsluitingen gepland:

  • oprit (28) Best van de snelweg A2 in de richting van ’s-Hertogenbosch;
  • oprit (28) Best van de A2 in de richting van Eindhoven.

Omleidingsroutes

Het verkeer komende vanuit A50 Veghel richting Breda, Tilburg en Antwerpen wordt als volgt omgeleid:

  • neem op de A50 afrit (11) Veghel en ga aan het einde van de afrit de N279 op richting ’s-Hertogenbosch;
  • volg de N279 richting de ’s-Hertogenbosch tot aan de oprit naar de A2;
  • neem oprit (21) Veghel naar de A2 richting Tilburg;
  • ga ter hoogte van knooppunt Vught over op de N65 richting Tilburg/Breda.

Het verkeer komende vanuit de A50 Nijmegen richting Eindhoven wordt als volgt omgeleid:

  • volg de A50 in de richting van Eindhoven;
  • ga ter hoogte van knooppunt Ekkersrijt over op de John F. Kennedylaan in de richting van Eindhoven.

Het verkeer ter hoogte van de afsluiting op de A50 bij knooppunt Ekkersweijer wordt ter plekke omgeleid. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2020-2021 van Rijkswaterstaat in Zuid-Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A50

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).