Werkzaamheden

Vervanging verkeerslichten N59 bij Zierikzee; 31 mei - 3 juni 2021

Gepubliceerd op: 27 mei 2021 - Laatste update: 28 februari 2023, 14:53

Rijkswaterstaat vervangt de verkeersregelinstallatie en de openbare verlichting op het kruispunt van de N59 met de Laan van Sint-Hilaire in Zierikzee. De gehele kruising wordt afgesloten van maandagavond 31 mei 21.00 uur tot en met donderdag 3 juni 05.00 uur.

Verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd.

Omleidingen

  • Verkeer van Burgh-Haamstede richting Bruinisse:

Vanaf de N59 via de N652 (Delingsdijk), N655 (Heuvelsweg) en de N654 (Lange Blokweg) terug naar de N59 bij Zierikzee.

  • Verkeer van Bruinisse richting Burgh-Haamstede:

Vanaf de N59 via de N654 (Lange Blokweg), de N655 (Heuvelsweg) en de N652 (Delingsdijk) naar de N59.

Doorgaand noord-zuidverkeer wordt met borden en tekstwagens geadviseerd om de grootschalige omleidingsroutes te volgen om zo Zierikzee te vermijden. Zo wordt verkeer op de N57 richting Rotterdam vanaf Serooskerke via de N57 geleid en verkeer uit Walcheren vanaf de Banjaard richting de Zeelandbrug naar de N59.

De wijk Poortambacht blijft bereikbaar. Ook fietsers kunnen het kruispunt nog oversteken.

Onderhoudswerkzaamheden

De huidige verkeersregelinstallatie is aan het einde van haar levensduur en wordt volledig vervangen door een zogeheten i-VRI, een slimme verkeersregelinstallatie. Het nieuwe systeem regelt het verkeer efficiƫnter en nauwkeuriger en is beter afgestemd op het verkeersaanbod van tegenwoordig. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer op de kruising.