Nieuwsbericht

A79 tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) langer afgesloten

Gepubliceerd op: 12 mei 2021, 18.29 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 14.33 uur

De snelweg A79 tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) blijft minimaal een week langer afgesloten dan gepland. De weg zou eigenlijk vanaf 16 mei 2021 weer open gaan voor verkeer.

Het groot onderhoud aan de A79 vanaf Hulsberg richting Heerlen heeft vertraging opgelopen nadat er schade is geconstateerd aan viaduct Kunderberg in Voerendaal. Bouwerkeer kan pas weer over het viaduct richting Heerlen om het werk te hervatten en af te ronden nadat er een ondersteuningsconstructie aangebracht is.

Ondersteuningsconstructie

Het voorstel voor de ondersteuningsconstructie wordt deze week verder uitgewerkt. In het weekend van 15 en 16 mei 2021 kan naar verwachting gestart worden met de realisatie ervan. Als de ondersteuningsconstructie aangebracht is, wordt het groot onderhoud aan de A79 vanaf Hulsberg richting Heerlen hervat en afgerond.

7 tot 12 dagen vertraging

De uitloop van de planning bedraagt minimaal 7 en maximaal 12 dagen. Na het weekend van 15 en 16 mei 2021 zal er meer duidelijkheid zijn over de exacte termijn waarmee de planning uitloopt. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers en omgeving over de voortgang van de werkzaamheden en de uiteindelijke termijn van vertraging. De 2 geplande afsluitingen in het kader van het groot onderhoud A79 richting Maastricht blijven voorlopig ongewijzigd.

Afsluiting A79

De A79 is afgesloten tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) op de volgende locaties:

  • oprit A79 Hulsberg (4)
  • af- en oprit A79 Klimmen (5)
  • afrit A79 Voerendaal (6)

Weggebruikers dienen rekening te houden met een omleiding en extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Maastricht richting Voerendaal en Heerlen wordt omgeleid via de A2 en de A76. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Groot onderhoud A79

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Heijmans. Het traject krijgt in 2021 in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de snelweg ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.

Nog 2 x 4 weken afsluitingen

De werkzaamheden aan de A79 worden uitgevoerd in 4 fases. Momenteel wordt fase 2 uitgevoerd. De planning voor de resterende 2 fases is als volgt:

DataAfsluitingen
28 mei - 27 juni 2021A79 van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht
9 juli - 8 augustus 2021A79 van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht

Meer informatie werkzaamheden A79

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina van het groot onderhoud aan de A79. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Via de bouwapp van Heijmans zijn de werkzaamheden te volgen. De app is te downloaden via de Appstore of Google Play.