Verkeershinder door werkzaamheden aan snelwegen in Noord-Holland in 2021

Werkzaamheden

Verkeershinder door werkzaamheden aan snelwegen in Noord-Holland in 2021

Gepubliceerd op: 14 april 2021, 13:46 - Laatste update: 14 april 2021, 14:13

Komende vrijdag 16 april 2021 start op de snelweg A7 een periode van 6 maanden waarin Rijkswaterstaat onderhoud uitvoert aan verschillende snelwegen en tunnels in Noord-Holland. Hierdoor blijven de wegen en tunnels in een goede conditie en zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden. Nu en in de toekomst.

De komende 6 maanden gaan we op diverse wegen in Noord-Holland aan het werk. De werkzaamheden variëren van het vernieuwen van asfalt en technische installaties tot het herstellen van geleiderails en bermen.

Afsluitingen

Voor een groot deel van dit werk is een (gedeeltelijke) afsluiting van de weg noodzakelijk. Om de overlast voor weggebruikers te beperken wordt er zoveel mogelijk ’s nachts en in het weekend gewerkt. Dit kan echter niet altijd, waardoor er op een aantal snelwegen ook overdag gewerkt zal worden. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van enkele minuten, die bij grote drukte kan oplopen tot meer dan een half uur.

Planning werkzaamheden

Weg:Traject:Periode:
Snelweg A7Wieringerwerf - Pumerendapril - juni 2021
Snelweg A22Velsertunnelapril – mei 2021
Snelweg A4Burgerveen – Schipholmei 2021
Autoweg N9Ring Alkmaarjuni 2021
Snelweg A9Wijkertunneljuli – augustus 2021
Snelweg A9Badhoevedorp – Holendrechtjuni – augustus 2021
Snelweg A9Velsen – Raasdorpjuli – augustus 2021
Snelweg A200Rottepolderpleinseptember 2021

Nieuw asfalt op de A7

Vanaf vrijdag 16 april 20.00 uur tot zondag 18 april 2021 05.00 uur is de A7 tussen Medemblik en Wognum, in de richting van Amsterdam, gedurende 2 nachten afgesloten voor verkeer. We vernieuwen dan het asfalt. Verkeer richting Amsterdam wordt via lokale wegen omgeleid en moet rekening houden met ongeveer 20 minuten extra reistijd. Ook in het weekend van 23 tot 26 april 2021 werken we aan dit stuk snelweg.

Regulier onderhoud

Naast bovengenoemde werkzaamheden voert Rijkswaterstaat dagelijks regulier onderhoud uit aan (vaar)wegen, tunnels, bruggen en viaducten. Dit onderhoud vindt voor een groot deel achter de schermen plaats. Buiten het zicht van de weggebruiker en zo veel mogelijk ’s nachts en in de weekenden. Dan is er minder verkeer op de weg en blijft de hinder beperkt.

Goed voorbereid de weg op

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed voor te bereiden en op tijd weg te gaan. Dit kan via de routeplanner op de pagina Geplande werkzaamheden en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen.

Meer informatie over de werkzaamheden in Noord-Holland is te vinden op onze projectpagina: Provincie Noord-Holland: groot onderhoud wegen 2021. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).