Verkeershinder brug Sas van Gent op 8, 9 en 16 mei 2021

Werkzaamheden

Verkeershinder brug Sas van Gent op 8, 9 en 16 mei 2021

Gepubliceerd op: 29 april 2021, 17:07

Op 8, 9 en 16 mei 2021 voeren Rijkswaterstaat en gemeente Terneuzen diverse werkzaamheden uit aan en bij de brug Sas van Gent. Op 8 en 9 mei wordt in opdracht van de gemeente Terneuzen de Oostpoortweg, vlak voor de brug, voorzien van nieuw asfalt. Op 9 en 16 mei voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit ter voorbereiding op het ombouwen van de brug naar bediening op afstand.

Door de werkzaamheden nu te combineren wordt hinder in de toekomst beperkt

Afsluiting en omleidingen brug Sas van Gent

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren is de brug gestremd voor wegverkeer vanaf zaterdagmorgen 8 mei om 07.00 uur tot maandagmorgen 10 mei 06.00 uur. Fietsers kunnen op 8 mei de brug wel gebruiken. Vanaf zondagmorgen 9 mei, 06.00 uur is de brug ook voor hen gestremd. Op zondag 16 mei is de brug vanaf 06.00 uur tot de volgende morgen 06.00 uur gestremd voor alle wegverkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Voor automobilisten geldt een omleidingsroute via de Sluiskiltunnel. De routes staan met gele borden aangegeven. Fietsers worden op 9 en 16 mei omgeleid via de brug bij Zelzate.

Bediening op afstand

De werkzaamheden van Rijkswaterstaat zijn ter voorbereiding op het ombouwen van de draaibruggen bij Sas van Gent en Sluiskil naar bediening op afstand. De ombouw is naar verwachting in de zomer van 2022 gereed. Meer informatie over het project is te vinden via de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland.