Werkzaamheden

Groot onderhoud op de A50 tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Vaassen; 30 mei - 2 augustus 2021

Gepubliceerd op: 23 april 2021 - Laatste update: 8 september 2022, 15:37

Rijkswaterstaat start op 30 mei 2021 met het groot onderhoud aan de snelweg A50 tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Vaassen in beide richtingen. De A50 krijgt een flinke opknapbeurt. Tijdens het merendeel van de nachten en weekenden werken we aan de weg.

UPDATE: Het 11 km lange traject wordt in verschillende fases aangepakt, beginnend bij het traject tussen de aansluitingen Apeldoorn (24) en Vaassen (26) in beide richtingen. Weggebruikers moeten tussen 30 mei en 25 juni rekening houden met versmalde en verlegde rijstroken, een snelheidsbeperking van 70 of 90 km/h en een extra reistijd van 30 minuten.

Vervanging asfalt

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de A50 tussen Beekbergen en Vaassen voor geluiddempend asfalt. Daarnaast voeren we andere onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het aanbrengen van markeringen. Aan de viaducten in dit traject herstellen we voegen, voeren betonreparaties uit en vervangen of vernieuwen de vangrail, waar nodig.

Werkzaamheden in fases

UPDATE:

  • Van 30 mei tot 10 juni 2021

De werkzaamheden starten met het traject tussen de aansluitingen Apeldoorn en Vaassen in beide richtingen. Van 30 mei tot 10 juni werken we in de richting van Zwolle. Op 30 mei is er vanaf 00.30 tot 09.00 uur 1 rijstrook beschikbaar in de richting van Zwolle. In de overige nachten van 19.30 uur tot 06.00 uur en in de weekenden van vrijdagavond 19.30 uur tot maandagochtend 06.00 uur is er 1 rijstrook beschikbaar in de richting van Zwolle.

In de nachten en weekenden zijn de oprit Apeldoorn-Noord (25) richting Zwolle en de afrit komende vanuit Arnhem afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de volgende aansluiting.

  • 13 tot 25 juni 2021

Van 13 tot 25 juni werken we in de richting van Arnhem. Op 13 juni is er vanaf 00.30 uur tot 06.00 1 rijstrook beschikbaar in de richting van Arnhem. In de overige nachten van 19.30 uur tot 06.00 uur en in de weekenden van vrijdagavond 19.30 uur tot maandagochtend 06.00 uur is er 1 rijstrook beschikbaar in de richting van Arnhem.

In de nachten en weekenden zijn de oprit Apeldoorn-Noord (25) richting Arnhem en de afrit komende vanuit Zwolle afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de volgende aansluiting.

  • Van 3 tot 12 juli 2021

Van 3 tot 12 juli is de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Apeldoorn in beide richtingen aan de beurt. Hierbij wordt de A50 gedurende 5 nachten volledig afgesloten in de richting van Zwolle en een weekend in de richting van knooppunt Beekbergen.

  • Van 16 juli tot 2 augustus 2021

In de laatste 3 weekenden van juli werken we aan de parallel- en hoofdrijbaan van de A50 bij Apeldoorn, inclusief de op- en afrit Apeldoorn (24). Tijdens het werk aan de hoofdrijbaan wordt het verkeer over 1 rijstrook geleid met een snelheidsbeperking van 70 of 90 km/h.

Tussen de fases worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals de op- en afbouw van de verkeerssystemen, (terug)plaatsen van vangrails en verwijderen of aanbrengen van tijdelijke pechhavens. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen afsluitingen.

Advies aan weggebruikers

  • Pas tijdig uw snelheid aan en houd voldoende afstand.
  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Vaassen.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs de weg.

Houd rekening met ernstige hinder

Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 70 of 90 km/h. De vertraging kan oplopen tot 30 minuten. Verder moet het verkeer rekening houden met meer oponthoud in de spits en een inhaalverbod voor vrachtverkeer.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de projectpagina van het Groot Onderhoud A50 of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).