A15 Suurhoffbrug 2 weekenden afgesloten

Werkzaamheden

A15 Suurhoffbrug 2 weekenden afgesloten

Gepubliceerd op: 23 april 2021, 13:32 - Laatste update: 7 mei 2021, 17:43

In verband met onderhoudswerkzaamheden is de Suurhoffbrug (A15) van vrijdagavond 7 mei 21.00 uur tot maandagochtend 10 mei 2021 05.00 uur in beide richtingen volledig afgesloten voor alle verkeer. In dit weekend werken we ook op de snelweg A15 tussen de aansluitingen 9 en 11.

De Suurhoffbrug is opnieuw volledig afgesloten van vrijdagavond 14 mei 21.00 uur tot maandagochtend 17 mei 2021 05.00 uur. Dan wordt naar verwachting de tijdelijke Suurhoffbrug geplaatst. Deze wordt in de week voorafgaand aan de plaatsing getransporteerd naar de Maasvlakte. In verband hiermee is is in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei 2021 de N57 Harmsenbrug enkele uren volledig afgesloten.

Afsluiting Suurhoffbrug

Voor beide weekenden geldt dat gele borden het verkeer omleidingen tijdens de afsluiting van de Suurhoffbrug. Autoverkeer in beide richtingen moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten.

  • Het doorgaande wegverkeer wordt omgeleid via de N57 en de N218.
  • Voor bestemmingsverkeer vanuit Rotterdam naar Havens 5500-7000 blijven afrit 11, 10 en 9 beschikbaar.
  • De Krabbeweg is ter hoogte van de Suurhoffbrug afgesloten voor doorgaand autoverkeer; de Staaldiepseweg en Krabbeweg blijven vanaf de Harmsenbrug bereikbaar voor bestemmingsverkeer (golfbaan en camping bereikbaar).
  • Verkeer met gevaarlijke stoffen volgt verplicht de omleidingsroute via de Krabbeweg.
  • Fietsers worden omgeleid via de Krabbeweg, Staaldiepseweg en de Harmsenbrug.
  • Hulpdiensten kunnen tijdens de afsluiting wel gebruik maken van de A15 Suurhoffbrug.

Transport en plaatsing tijdelijke brug

Tijdens de afsluiting van vrijdagavond 7 mei tot maandagochtend 10 mei voeren we reparaties uit aan de Suurhoffbrug en onderhoudswerkzaamheden aan de snelweg A15. Tijdens de afsluiting van vrijdagavond 14 mei tot zondagochtend 16 mei plaatsen we de tijdelijke Suurhoffbrug naast de bestaande brug.

De tijdelijke brug ontlast de komende jaren de bestaande Suurhoffbrug, totdat er in de toekomst een nieuwe oeververbinding wordt gerealiseerd. De tijdelijke brug wordt gebouwd in Krimpen aan den IJssel en wordt in de voorafgaande week getransporteerd naar de Maasvlakte. De tijdelijke brug is 200 m lang en ruim 40 m hoog.

Verwachte planning

Het transport en de plaatsing in de A15 is een complexe operatie, die sterk afhankelijk is van het weer en getij. Rijkswaterstaat maakt de verwachte planning van het transport een aantal dagen van tevoren bekend. Tijdens de plaatsing van de tijdelijke brug op zaterdag 15 mei zal in verband met de veiligheid de wijde omgeving van de bestaande Suurhoffbrug volledig zijn afgesloten. Geïnteresseerden kunnen het 1e deel van het transport en de plaatsing online volgen via een livestream op YouTube.

Nachtelijke afsluiting N57 Harmsenbrug van 10 op 11 mei 2021

De N57 Harmsenbrug is in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei 2021 vanaf middernacht enkele uren volledig afgesloten voor al het verkeer om de tijdelijke Suurhoffbrug te laten passeren. De exacte planning hiervan is afhankelijk van de voortgang van het transport. De gehele omgeving van de Harmsenbrug wordt hiervoor afgezet. Het autoverkeer wordt met gele borden omgeleid via de N218. Ook voor fietsers is de Harmsenbrug gedurende deze tijd niet mogelijk; willen zij het Hartelkanaal over dan moeten zij omfietsen via de Suurhoffbrug of de Hartelbrug.

Onderhoudswerkzaamheden A15 7 mei 21.00 uur tot 8 mei 22.00 uur

We maken van de weekendafsluiting van de A15 gebruik om ook onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt uit te voeren. Van vrijdag 7 mei circa 21.00 uur tot zaterdagochtend 8 mei 05.00 uur is de A15 richting Maasvlakte daarom ook afgesloten na afrit 11 (Havens 5500-5700/De Beer). Verkeer richting de havens 5500 tot 7000 en de boot naar Engeland wordt omgeleid via afrit 11, de Moezelweg en afrit 9. De omleiding wordt aangegeven met nummer 5. Bedrijven, waaronder BP, blijven bereikbaar. Op zaterdag 15 mei werken we opnieuw op dit stuk, van 10.00 tot 22.00 uur.

Vervanging en renovatie

De Suurhoffbrug (A15) is de toegangspoort tot de Maasvlakte en is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd. Voor deze omvangrijke klus maken we zo veel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken. Op die manier vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B.

Veiligheid voorop tijdens wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden Suurhoffbrug A15

Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie over de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).