Openstelling aansluiting 9 op de A6 bij Lelystad

Nieuwsbericht

Openstelling aansluiting 9 op de A6 bij Lelystad

Gepubliceerd op: 19 februari 2021, 10:28

Op vrijdagochtend 19 februari 2021 is de nieuwe aansluiting 9 op de snelweg A6 bij Lelystad en de N727 Anthony Fokkerweg opengesteld voor verkeer. Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 is het nieuwe traject op digitale wijze geopend.

Gedeputeerde van de provincie Flevoland, Jan de Reus en directeur Infra bij Heijmans, Sander Dekker, stonden op het nieuwe deel van de Anthony Fokkerweg, waarbij Sander Dekker de sleutel van de technische installaties overhandigde aan Jan de Reus. Waarna Jan de Reus hem weer doorgaf aan Eric Diepstraten, directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat.

Bekijk de video over de nieuwe aansluiting 9 op de A6 bij Lelystad.

Samenwerking

Precies een jaar geleden (2020) startte Heijmans met de aanleg van aansluiting 9, waarbij nauw werd samengewerkt met provincie Flevoland en Rijkswaterstaat. Met het doorgeven van de sleutel van Jan de Reus aan Eric Diepstraten, is Rijkswaterstaat vanaf nu verantwoordelijk voor het onderhoud aan aansluiting 9.

Provincie Flevoland heeft in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe aansluiting op de A6 aangelegd. Deze aanleg maakt geen deel uit van het project A6 Lelystad, de verbreding van de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad.

Aansluiting 9

Er is een aansluiting op de A6 gemaakt met een op- en afrit naar Almere. Naast de bouw van een viaduct van 76 m over de A6 is er ook een ecologische duiker van 86 m onder de A6 aangelegd en is de Hollandse Tocht omgelegd. In de Meerkoetenweg is een rotonde aangelegd en de Anthony Fokkerweg is doorgetrokken naar de Talingweg.

Betere ontsluiting Lelystad

De nieuwe aansluiting zorgt voor een betere verdeling van het verkeer op de A6 bij Lelystad. Vanwege de ontwikkelingen van Lelystad is deze nieuwe aansluiting noodzakelijk. Zo zijn de bedrijven op het Lelystad Airport Business Park beter bereikbaar en vermindert de verkeersdruk bij aansluiting 10 Lelystad Centrum op de A6.