Let op, ook vannacht en dinsdag de hele dag kans op verraderlijke gladheid

Nieuwsbericht

Let op, ook vannacht en dinsdag de hele dag kans op verraderlijke gladheid

Gepubliceerd op: 1 februari 2021 - Laatste update: 1 februari 2021, 17:00

Weggebruikers moeten vannacht (1 op 2 februari 2021) en morgen (2 februari 2021) de hele dag, met name boven de grote rivieren, rekening houden met verraderlijke gladheid door opvriezing van natte weggedeelten, condensatiegladheid door mist of winterse neerslag.

De winterse neerslag kan zijn (natte) sneeuw en/of ijzel. Het KNMI heeft voor de noordelijke helft van Nederland al code geel afgegeven. Het advies aan weggebruikers is om goed voorbereid op weg te gaan. Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten en staat paraat om met 546 strooiwagens de gladheid te bestrijden.

Winterse neerslag en gladheid; ga goed voorbereid op pad

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om onder winterse omstandigheden goed voorbereid op weg te gaan, onder andere door:

De weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden;

  • de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen, voorzichtig rijden, niet onnodig van rijstrook wisselen en voldoende afstand houden;
  • rekening te houden met een langere reistijd;
  • en ruimte te maken voor de strooiwagens.

De actuele situatie op de weg is te volgen op het Twitteraccount @RWSverkeersinfo. Op de website Rijkswaterstaat Strooit laten Rijkswaterstaat en het KNMI ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de afgelopen 6 uur gestrooid is. En kun je 2 uur vooruitkijken wat de weersverwachting is en de verwachte temperatuur van de wegen. Ook is op de site zichtbaar hoeveel zout is gestrooid.