Houd rekening met gladheid door sneeuw en ijzel

Nieuwsbericht

Houd rekening met gladheid door sneeuw en ijzel

Gepubliceerd op: 16 januari 2021 - Laatste update: 16 januari 2021, 19:30

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met gladheid door winterse omstandigheden door onder andere sneeuw en (lokale) ijzel. Er wordt nog steeds met man en macht gewerkt om de snelwegen goed berijdbaar te houden en al het materieel dat beschikbaar is wordt ingezet. Tot het einde van de zaterdagmiddag was er al ruim 4,5 miljoen kilo zout gestrooid.

Zolang de winterse omstandigheden aanhouden blijft Rijkswaterstaat doorgaan met de gladheidsbestrijding. Desondanks moeten weggebruikers toch rekening houden dat het hier en daar glad kan zijn. Pas daarom je rijomstandigheden aan, matig je snelheid, houd voldoende afstand, wissel niet onnodig van rijstrook en geef de strooiwagens en sneeuwschuivers de ruimte.

Weggebruikers moeten tot in de loop van de zondag rekening houden met mogelijke hinder door deze winterse omstandigheden.

Actueel

De actuele situatie op de weg is te volgen op het Twitteraccount @RWSverkeersinfo. Op de website Rijkswaterstaat Strooit laten Rijkswaterstaat en het KNMI ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de afgelopen 6 uur gestrooid is en kun je 2 uur vooruitkijken wat de weersverwachting is en de verwachte wegdektemperatuur van de wegen. Ook is op de site zichtbaar hoeveel zout is gestrooid.