Nieuwsbericht

Online informatieavond Drentse zonneroute A37: 9 december 2020

Gepubliceerd op: 7 december 2020 - Laatste update: 7 december 2020, 10:05

Op woensdagavond 9 december 20202 is er van 20.00 tot 20.45 uur een online informatieavond over de mogelijke komst van een zonneroute langs de snelweg A37 van Hoogeveen tot aan de Duitse grens.

Tijdens de digitale informatieavond wordt onder andere een 3D-visualisatie van de zonneroute gepresenteerd en wordt u bijgepraat over de stand van zaken in het project. Uiteraard is er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen.

3D-visualisatie Drentse zonneroute

De 3D-visualisatie geeft een goede indruk hoe de Drentse zonneroute er mogelijk uit komt te zien. De visualisatie is namelijk zo gemaakt dat u door de ‘bril’ van een automobilist kijkt die over de snelweg A37 rijdt en onderweg de zonnepanelen in de bermen en bij op- en afritten ziet staan.

Aanmelden voor digitale informatieavond

U kunt zich aanmelden via de mail. Na uw aanmelding krijgt u uiterlijk 8 december 2020 per e-mail een link toegestuurd. Via deze link kunt u de informatieavond op woensdag 9 december volgen.

Onderdeel van pilot-programma Hernieuwbare Energie op Rijksgrond

De zonneroute is onderdeel van het pilot-programma Hernieuwbare Energie op Rijksgrond. De provincie Drenthe, de gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen, netwerkbedrijf Enexis Groep, netbeheerder RENDO en de 3 rijkspartijen Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland onderzoeken hoe de bermen en op- en afritten langs de A37 kunnen worden benut voor de opwekking van zonne-energie.