Vervangen plusstrook- en incident managementcamera’s op A28 Traverse Zwolle in de periode 2 november t/m 4 december 2020

Werkzaamheden

Vervangen plusstrook- en incident managementcamera’s op A28 Traverse Zwolle in de periode 2 november t/m 4 december 2020

Gepubliceerd op: 30 oktober 2020

Rijkswaterstaat zal in de periode van 2 november tot en met 4 december 2020 alle 69 plusstrook- en incident management-camera’s op snelweg A28 Traverse Zwolle vernieuwen. Dit vindt plaats op het traject vanaf de IJssel tot de afslag N340.

Gedurende deze periode zal de plusstrook op de snelweg A28 continu opengesteld worden. Overdag zijn alle rijstroken voor het verkeer beschikbaar. Daarbij is de maximumsnelheid gedurende deze periode 80 km per uur.

Nachtwerkzaamheden

De vervanging van de camera’s vindt door de weeks plaats (maandag t/m vrijdag) vanaf 22.00 tot 05.00 uur in de periode vanaf 2 november tot en met 4 december 2020. 2 rijstroken op de A28 zijn gedurende de werkzaamheden geblokkeerd voor het verkeer. Als gevolg hiervan kan de extra reistijd oplopen tot 5 - 10 minuten. Het verkeer wordt door middel van de verkeerssignalering boven de weg en tekstkarren gewaarschuwd en geïnformeerd over de werkzaamheden.

Over de werkzaamheden

Gedurende de werkzaamheden worden de huidige analoge camera’s, vervangen door digitale camera’s. Dit betreft de camera’s voor het schouwen van de plusstrook A28 en Incident Managementcamera’s.

Met de auto onderweg?

  • houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder;
  • volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

De Corona-maatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.

Meer informatie?

Voor meer informatie bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).