Bouwkuip vol water bij werkzaamheden Julianakanaal

Nieuwsbericht

Bouwkuip vol water bij werkzaamheden Julianakanaal

Gepubliceerd op: 17 september 2020, 13:33 - Laatste update: 17 september 2020, 13:36

Bij werkzaamheden aan de verruiming van het Julianakanaal is woensdag 16 september 2020 de zuidelijke bouwkuip onder water komen te staan.

Bij de plaatsing van de damwanden is rekening gehouden met de aanwezigheid van oude, ondergrondse leidingen. Hierdoor konden de tijdelijke damwanden niet volledig op diepte worden aangebracht. Het kanaalwater is onder de damwanden doorgekomen, waardoor de bouwkuip is gevuld met water.

Herstelwerkzaamheden Julianakanaal

Momenteel vinden de herstelwerkzaamheden plaats. Een kraanschip brengt klei aan om het doorspoelen van water tegen te gaan. Voor extra versteviging van de nabijgelegen dijk zijn uit voorzorg big bags met zand geplaatst aan de Urweg/Urmonder Parallelweg. De aannemer houdt met peilbuizen de grondwaterstand in de gaten.

Er geldt een beperkte stremming voor de scheepvaart. De gemeente en omwonenden zijn geïnformeerd.