Verbindingsboog vanaf snelweg A16 richting Hoek van Holland A20 komend weekend open

Nieuwsbericht

Verbindingsboog vanaf snelweg A16 richting Hoek van Holland A20 komend weekend open

Gepubliceerd op: 6 augustus 2020 - Laatste update: 6 augustus 2020, 13:39

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert bouwcombinatie De Groene Boog de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. De nieuwe fly-over Terbregseplein is onderdeel van dit werk.

De werkzaamheden hieraan afgelopen weekend zijn voorspoedig verlopen en daardoor is het geplande 2e weekend van 7 augustus tot en met 10 augustus 2020 niet meer nodig. De verbindingsboog vanaf de snelweg A16 richting Hoek van Holland blijft dus open.

De doelgroepenstrook voor vrachtverkeer blijft wel tot en met 23 augustus 2020 afgesloten.

Werkzaamheden aan fly-over

De werkzaamheden aan de fly-over Terbregseplein bestonden onder meer uit het aanbrengen van de palen voor de fundering van de pijlers van de nieuwe fly-over. Deze werden zeer dicht langs de snelweg en rondom de doelgroepenstrook uitgevoerd. De fly-over verbindt de huidige A16 met de nieuwe A16 Rotterdam richting de A13.

De geplande afsluiting van de verbindingsboog van vrijdag 2 oktober 22:00 uur tot maandag 5 oktober 5.00 uur 2020 gaat wel door.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op de pagina geplande werkzaamheden.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energie neutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&Dros en Mobilis.