Onderhoudswerkzaamheden viaduct snelweg A1 over Naardertrekvaart bij Naarden

Werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden viaduct snelweg A1 over Naardertrekvaart bij Naarden

Gepubliceerd op: 21 augustus 2020 - Laatste update: 21 augustus 2020, 16:00

Vanaf maandagochtend 24 augustus 2020 werkt Rijkswaterstaat overdag aan het viaduct in de snelweg A1 over de Naardertrekvaart bij Naarden.

De werkzaamheden vinden de komende weken plaats tussen 06.00 en 18.00 uur en veroorzaken weinig tot geen hinder voor het verkeer. Wel kunnen de werkzaamheden geluidsoverlast geven voor de omgeving.

Herstelwerkzaamheden

De werkzaamheden die maandag van start gaan bestaan onder meer uit het herstellen van betonschade en de hemelwaterafvoer aan de onderkant van het viaduct. Later dit jaar zal er ook aan de bovenzijde van het viaduct gewerkt worden. Er worden dan onder meer kitvoegen vervangen en de geleiderail wordt hersteld. Deze werkzaamheden vinden naar verwachting in oktober in de avonden en nachten plaats met beperkte hinder voor het verkeer.

Planning

Vanaf maandag 24 augustus 2020 wordt er aan het viaduct gewerkt ter hoogte van de toerit naar de snelweg A1 richting Amsterdam. Vanaf oktober wordt er boven de Rijksweg en vanaf november boven de Amsterdamsestraatweg gewerkt. Deze wegen zullen hierdoor tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Meer informatie hierover volgt zodra de exacte planning bekend is. Het werk aan het viaduct moet in januari 2021 afgerond zijn. De werkzaamheden zijn echter wel weersafhankelijk, waardoor de planning kan wijzigen.

Vervanging en Renovatie

Het viaduct over de Naardertrekvaart zal over een aantal jaren vervangen of gerenoveerd worden. Om het viaduct tot die tijd veilig te kunnen blijven gebruiken zijn er onderhouds- en herstelwerkzaamheden nodig.